İçindekiler

e-baq Nedir?

İçindekiler

e-baq bir bakım takip ve yönetimi veya İngilizce adıyla CMMS (Computerized maintenance management system), programıdır. Bakım süreçlerini dijitalleştiren ve bakıma ait bilgileri merkezileştiren bir yazılımdır. İnşaat, imalat, akaryakıt üretimi, ulaşım gibi fiziksel altyapının hayati önem taşıdığı sektörlerde kullanılan bakım takip ve yönetim programları, tesislerde bulunan envanterlerin, makinelerin, iletişim araçlarının, altyapıların ve diğer tüm varlıkların kullanılabilirliğini optimize etmeye yardımcı olur, bakım ve onarım süreçlerini kolaylaştırır ve sürdürülebilirliğini sağlar. Tesislerdeki envanterlerin bakım operasyonlarının planlanmasına, bakım süreçlerinin takip edilmesine ve envanterlerin performanslarının izlenmesine olanak sağlar. Bir bakım takip, yönetim programı aynı zamanda pek çok faydalı bilginin ve anlamlı verinin bulunduğu bir veri tabanıdır. e-baq ise yalnızca bir bakım takip ve yönetim programı gibi çalışmamakta, konunun uzmanları ile tesis sahiplerini/yöneticilerini bir araya getiren portal görevini de üstlenmektedir. e-baq yalnızca bakımı yapılacak olan ekipman bilgisini değil, bu bakım esnasında kullanılacak malzeme ve bakım ile ilgili dokümanlara ait bilgilerin de yer aldığı bir bakım yönergesine sahiptir.

e-baq Tesisiniz İçin Hangi Yönetimleri İçerir?

Bir bakım takip, yönetim programının veri tabanındaki bilgiler, sistemin aşağıdaki yetenekleri sağlayan çeşitli işlevlerini destekler:

Takım Yönetimi

e-baq’ın sunduğu takım yönetimi ile mevcut çalışanlarınız ile bakım takımları kurabilir ve ekipman özelinde yetkilendirebilirsiniz Ayrıca kurduğunuz bakım takımlarına iş emri atayabilirsiniz. Çalışanlarınızın yetkilerini, e-baq’ın sunduğu dinamik yetki modeli özelliği sayesinde çeşitlendirebilir, vardiyalarını düzenleyebilir ve performanslarını e-baq üzerinden takip edebilirsiniz.

Çalışan ekleyin, yetkilendirin, vardiyaları yönetin ve performans ölçümü yapın
Çalışan ekleyin, yetkilendirin, vardiyaları yönetin ve performans ölçümü yapın

Envanter Yönetimi

Tesisinizdeki envanterinizi dijital ortama taşıyarak envanter yönetimini kolaylaştırabilir ve uluslararası envanter sınıflandırma standartlarına göre envanter listesi oluşturabilirsiniz. e-baq ayrıca işletmelere, personele teslim edilen demirbaşların takibini de yapabilecekleri bir envanter yönetimi modülü sunmaktadır.

Envanter YonetimiTesis
Envanterinizi yükleyin, QR kod oluşturun, envanter listenizi dilediğiniz yerden takip edin

İş Emri Yönetimi

Bakım özelinde iş emri oluşturabilir, öncelik seçimi yaparak önem sırasını belirleyebilir, oluşturduğunuz iş emirleri için takım/çalışan ataması ile tesisinizdeki iş emri süreçlerini dijital ortamda yönetebilirsiniz. Bakımın yanı sıra, tesisinizde meydana gelen arızalar için arıza kaydı açabilir, ilgili arızalar için çalışanlarınıza iş emri atayarak arızaya bağlı süreçlerinizin takibini kolayca yapabilirsiniz. Tesisiniz bünyesinde oluşturulan iş emirlerinin açıldığı zamandan, tamamlandığı zamana kadar olan süreyi kullanarak bakım yönetimindeki verimliliğinizi ölçebilirsiniz. Bunun yanı sıra envanteriniz için oluşturulan arızaya bağı iş emirlerinin tamamlanma sürelerini kullanarak envanterlerinizin arızada kalma sürelerini de hesaplayabilirsiniz. e-baq’ın sunduğu otomatik iş emri oluşturma özelliği sayesinde tekrar edecek işler için yeniden iş emri oluşturmanıza ihtiyaç yok! Kontrol, test ve bakım gibi düzenli periyotlara sahip işleri otomatik iş emri ile tanımlayarak bakım süreçlerinizi otomatize edebilirsiniz.

Is Emri YonetimiTesis
Bakım ve arıza özelinde iş emri oluşturun.

Uzman Yönetimi

e-baq sayesinde dilediğiniz zaman ihtiyaç duyduğunuz teknik servis ya da danışmaları envanter yönetiminde kullandığınız uluslararası kategorizasyon sistemine göre seçebilir, uygulama üzerinden mesajlaşarak uzmanlar ile iletişim kurabilirsiniz. Uzmanlar tarafından sağlanan formlar ile iş emri oluşturabilir, destek aldığınız uzmanları dinamik yetki modeline dahil ederek envanterleriniz üzerinde yetkilendirebilir, bakım raporlarınızın uzman kontrolünde doldurulmasını ve sistemlerinizin performans takibinin uzmanlar tarafından yapılmasını sağlayabilirsiniz.

Uzman YonetimiTesis
İhtiyacınız olan uzmanlar tek çatı altında sizinle!

Veri Yönetimi

Çağımızın en önemli kavramı olan “veri analizi” kavramını bakım sürecinize dahil ederek sistem bakımlarından elde ettiğiniz verilerin yorumlanması ve kullanılması sayesinde bakım süreçlerinin geliştirilmesinde kullanılacak iyileştirmeler için hızlı aksiyonlar alabilirsiniz. Envanter özelinde kestirimci bakım prosedürleri ortaya koyabilir, bu sayede bakım maliyetlerinizi azaltıp çalışanlarınızın iş yükünü hafifletebilirsiniz.

Bakım verilerinin raporlandırılması ve veri istatistiği tutulması e-baq sayesinde mümkün olacak. İş emri süreçleriniz için tesisinize özel oluşturduğumuz raporlara e-baq üzerinden erişerek sürecin verimliliğine dair analizler yapabilir, tüm raporları dilediğiniz formatta indirebilirsiniz. Ayrıca uygulama üzerinden çalışanlarınızın iş yükü dağılımını kolayca düzenleyebilir, iş emri atadığınız çalışanlarınızın performans değerlendirmelerini veriye bağlı yapabilir ve iş dağılımı planlamasını yaparken de bu veriden yararlanabilirsiniz.

Veri YonetimiTesis
İşletmenizin bakım yönetimindeki verimliliğini veri yönetimi ile arttırın.

e-baq Tesislere Ne Sunuyor?

Envanter Takibi

e-baq envanter yönetimi sayesinde tesisinizde yer alan envanterleri uluslararası envanter sınıflandırma standartlarına göre listeleyebilir ve e-baq hiyerarşisini kullanarak envanterlerinizi birbirleri ile eşleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra ilgili envanterleriniz için oluşturulan karekod aracılığı ile mobil cihazlarınızdan bile envanterlerinize ait etiket bilgisine, konum bilgisine, marka-model bilgisine, bakım formlarına ve envanteriniz ile ilgili dokümanlara ulaşabilirsiniz. 

Frame 1788e baqözellikler
Uluslararası formatları kullanarak tesisinizin verimini arttıracak veriler elde edersiniz

İş Yükü Takibi

Uygulamayı kullanan kişilere atanmış olan farklı rollere uygun gösterge tabloları ve görselleştirmeler sayesinde, anlık durum ve gösterilen ilerlemeyi sanal olarak gerçek zamanlı değerlendirmek e-baq sayesinde oldukça kolay yapılabilir. Bakım ekipleri, envantere kayıtlı herhangi bir varlığın nerede olduğunu, neye ihtiyacı olduğunu bulabilir ya da üzerinde hangi yetkin kişinin çalışması gerektiğini kolayca planlayabilir.

Takim YonetimiTesis
Çalışanlarınızı ekleyip bakım takımları oluşturun.

İş Emri Otomasyonu

e-baq’ı kullanan tesislerde bakım ve onarım organizasyonu planlaması, vardiyaları planlama, denetimler, ekipmanların periyodik kontrol, test ve bakım süreçleri ve diğer idari görevlerin yönetimi gibi manuel olarak devam ettirilen görevlerin iş emri otomasyon modülü ile otomatikleştirilmesi sayesinde, tesisler zamandan tasarruf ederken bunun yanında hataların azaltılması, üretkenliğin artırılması ve ekiplerin idari görevlere değil bakıma odaklanması gibi kalite tarafında da büyük ilerleme gösterebilir.

Frame 1764e baqözellikler
Otomasyon ile zaman tasarrufu sağlayın ve verimliliğinizi artırın

Dijital Arşivleme

Tesisinizde bulunan varlıklar ile ilişkilendirilerek tutulan envanter dokümantasyonları, onarım kılavuzları ve envanterinizle ilgili diğer tüm dökümanlar e-baq’ta saklanabilir. Dijital arşivleme özelliği sayesinde dilediğiniz dokümana hızlı şekilde ulaşabilir, denetimler sırasında ihtiyaç olabilecek raporları e-baq’tan temin edebilirsiniz. 

Frame 1776e baqözellikler
e-baq’ta dosyalarınızı güvenle saklar, ihtiyaç duyduğunuzda dosyalarınıza kolayca erişim sağlarsınız

Mobil Uygulama Deneyimi

e-baq’ın mobil uygulaması sayesinde e-baq tarafından sunulan tüm hizmetlere mobil cihazlar ile istenilen yerde ve zamanda ulaşabilirsiniz. Tesisiniz için oluşturduğunuz iş emirleri anlık olarak çalışanlarınızın mobil cihazlarına bildirim olarak düşer. Ayrıca internet bağlantısı olmadığında bile iş emirleri yerine getirilebilir, bakım formları doldurulabilir. Mobil uygulama sayesinde tesisinizde bulunan herhangi bir arıza, anlık olarak bildirilebilir. Mobil uygulama tüm bakım ve onarım süreçlerine hız kazandırır ve manuel yöntemlere kıyasla çalışanlarınızın iş yükünü azaltır.

Frame 1775e baqözellikler
Mobil uygulama sayesinde internet bağlantınız olmadığında dahi çalışmaya devam edebilirsiniz

Uzmanlara Kolay Ulaşım

e-baq uzman portalı sayesinde tesisinizde ihtiyaç duyulan konular hakkında uzman kişiler ile kolayca iletişime geçebilir ve uzman kişilerden destek alabilirsiniz. Teknik servis desteği almanız gereken beklenmedik arıza durumlarında veya servis bakımlarında ilgili teknik servislere ulaşmak ve teknik servis tarafından doldurulan servis formlarını arşivlemek e-baq ile çok daha pratik hale gelir.

Frame 1782e baqözellikler
Bakım süreçlerinizin yönetimini emin ellere bırakabilirsiniz

Daha fazlasını keşfedin

e-baq Nedir?
Tesislerin Yangın Korunum Sistemlerine Yönelik Bakım Süreçleri Nasıl İyileştirilebilir?
Uzmanlar ile Dijital Bakım Üzerine Kısa Sohbetler Serisi #3 Ercan Sever

Bültenimize abone olun!

Tesisinizin bakım ihtiyacı akıllı bakım uygulaması e-baq avantajlarını keşfedin. İhtiyacınız olan öneriler ve pratik bilgileri takip etmek için bültene kaydolun.

[contact-form-7 id="19897"]